Kinderopvang Koningsbeer

Kinderdagverblijf de Koningsbeer is een particulier kinderdagverblijf dat opvang biedt aan kinderen van 0 tot 4 jaar en kinderen van 4 tot 13 jaar, in de buitenschoolse opvang.

Bij de Koningsbeer staat kwaliteit en professionaliteit voorop, gecombineerd met een intieme en huiselijke sfeer. We zijn opgenomen in het Landelijk Register Kinderopvang van de gemeente Goirle.

Kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar maken veel ontwikkelingen door. Daarom is goede begeleiding in deze levensfase erg belangrijk, alle pedagogisch medewerkers zijn gediplomeerd en staan ingeschreven in het persoonsregister. Om te waarborgen dat alle pedagogisch medewerkers middels dezelfde richtlijnen werken is er bij De Koningsbeer een pedagogisch beleidsplan opgesteld. Dit kun je nalezen op de website of op de locatie.

Contacten tussen ouders en de pedagogisch medewerkers zijn van groot belang voor de kwaliteit van de opvang. Door een goede afstemming over en weer zullen pedagogisch medewerkers in staat zijn om de kinderen tijdens hun verblijf bij De Koningsbeer beter te begrijpen en te begeleiden. Andersom krijgen ouders via de pedagogisch medewerkers een beeld van wat hun kind beleeft in hun afwezigheid en hoe hun kind zich in een andere omgeving gedraagt. Alle kinderen hebben een “mentor” toegewezen gekregen. De mentor fungeert als aanspreekpunt voor allerlei zaken en is altijd de persoon die jullie zoon of dochter het meest ziet in de week.

Praktische informatie zoals de tijden van het slapen, allergieën, eten/drinken worden ook besproken met ouders. Alles wordt nauwkeurig genoteerd in Bitcare. Het online ouder-volg systeem waar wij bij de Koningsbeer mee werken.

Op de locatie van Kindcentrum De Vonder maken we gebruik van drie stamgroepen:

• Een groep met maximaal 15 kinderen van ongeveer 0 tot 2 jaar met drie á vier pedagogische medewerkers: de Troetelberen;
  • Een groep van maximaal 16 kinderen van 1 tot 4 jaar met twee á drie pedagogisch medewerkers: de Teddyberen;
  • Een groep van maximaal 8 kinderen afhankelijk van de leeftijden (2-4 jaar) met één pedagogisch medewerker: de Koningsberen.

Wij bieden ook buitenschoolse opvang (BSO) aan in de blokhut bij manege het Zandeind in Riel. Deze BSO staat in het teken van sport en spelactiviteiten, veel buiten zijn en genieten van de natuur! Nieuwsgierig? Neem dan contact met ons op!

Wij verzorgen ook de tussen schoolse opvang (TSO) op school. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag hebben de kinderen de mogelijkheid om op school te lunchen. Na de lunch is er de mogelijkheid om onder toezicht buiten te spelen tot de lessen weer beginnen. Bij slecht weer wordt er binnen een alternatief aangeboden.

Net dat beetje extra service, is waar wij voor staan; Van 7:00 uur tot 18:30 uur open, een uitstapje wanneer mogelijk, ruilen van dagen, het aanbieden van een warme maaltijd ’s avonds, het bezig zijn met sport en spel, korte lijnen richting ouders en persoonlijk contact met de kinderen. Bent u nieuwsgierig geworden of wil u extra informatie? Bekijk dan onze website www.dekoningsbeer.nl of bel 06-15308751 of kom gezellig een keertje langs op de Goirleseweg 3!